26 september 2021

Mijn Rookmelder

En nog een WordPress site

België, het land van de vele festivals

2 min read

Belgie is een land wat bekend staat om Manneke Pis, een groot aanbod aan bier en het onderwerp van vandaag: muziekfestivals. In de lente en zomer kan je elk weekend genieten op een nieuw festival waarbij zelfs de kleinste dorpen hun eigen feestje organiseren. In deze blog ga ik het hebben over leuke festivals die je echt niet kan missen.

Tomorrowland

Allereerst het grootste elektronische feest van misschien wel de wereld: Tomorrowland. Ieder jaar verkopen de kaartjes weer in een rap tempo uit en genieten duizenden mensen twee weekenden lang van de grootste artiesten. Niet alleen de muziek maar ook sprookjesachtige aankleding en acts zorgen ervoor dat je als bezoeker jezelf even waant in een totaal andere wereld.

Les Ardentes

Les Ardentes is een relatief kleiner festival in het centrum van Luik. Het festival bestaat uit een openlucht hoofdpodium met twee kleinere zalen en een klein openlucht danspodium. De line-up varieert van hip-hop, rock, pop en nog vele andere genres.

Dour

Met zo’n 22.000 bezoekers is dit muziekfestival in het franstalige deel van België een groots feest. Met 7 podia waar fans van muziekgenres zoals dubstep, reggae, house en alternatieve muziek op af komen. Voornamelijk niet alle daagse muziek is iets wat je voornamelijk hoort binnen de hekken van dit feest.

Suikerrock

Een zoete naam voor een festival die vernoemd is naar de grote suikerfabriek in Tienen, de stad waar het festival plaatsvind. Door de gehele stad treden kleine acts op waar je als bezoeker gratis naar toe kunt gaan. Voor het hoofdpodium heb je wel een kaartje nodig. Het festival bestaat voornamelijk uit muziek in de genres pop, dance en rock. Jaarlijks komen er zo’n 90.000 bezoekers op het festival af.

Linkerwoofer

Voor iedereen die ervan houd om met de hele familie op stap te gaan is dit een ideaal dagje uit. Het festival vind plaats op de linkeroever van Antwerpen en bestaat niet alleen uit muziekacts, maar ook een grote gezellige markt. Daarnaast zijn voor de jongere ook vele kinderactiviteiten en natuurlijk een groot scala aan eetkraampjes.

Dranouter

Wie houd van oude folklorische muziek kan zijn hartje op bij het muziekfestival Dranouter. Het festival bevat 6 podia en trekt jaarlijks ongeveer 40.000 bezoekers. Er is zelfs een camping aanwezig waar je het gehele weekend kunt verblijven.

Festivals zijn natuurlijk leuk om te bezoeken, maar vooral op dit soort plaatsen kom je makkelijker in aanraking met middelen zoals alcohol en drugs. Merk je dat deze middelen overhand nemen in je dagelijkse leven, aarzel dan niet en neem contact op met verslavingszorg.