26 september 2021

Mijn Rookmelder

En nog een WordPress site

Een nieuw huis: wat komt daarbij kijken?

2 min read

Als je net verhuisd bent zijn er een hoop dingen die je moet regelen. Naast een aansluiting voor je tv, een vaatwasmachine en een rookmelder, is er nog meer waar je op kunt letten. Ook als je al voorzien bent van alle benodigde meubels, zijn er nog een aantal andere zaken waar je aan moet denken. In dit artikel hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Verzekeringen afsluiten

Als je net op jezelf gaat wonen is het handig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld een inboedelverzekering nemen. Als er schade ontstaat aan je spullen, bijvoorbeeld door brand, vergoedt deze verzekering de schade. Om schade te vergoeden die je per ongeluk aan anderen toebrengt, dien je een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Er bestaan verschillende vergelijkingssites waarop je kunt kijken welke verzekering het beste bij jou past. 

Toeslagen

In sommige gevallen heb je recht op toeslagen. Kijk van tevoren of je recht hebt op huurtoeslag. Dit is vaak het geval als je minder dan een bepaald bedrag verdient. Als je inkomen daarentegen niet hoog genoeg is, heb je mogelijk recht op zorgtoeslag. 

Contracten regelen

Zorg ervoor dat je van tevoren een geschikte stroomleverancier zoekt. Ben je dit vergeten? Je kunt eventueel ook een spoedaanvraag energie doen, zodat je niet zonder stroom komt te zitten. Denk er verder aan dat je in veel gevallen ook zelf op zoek moet gaan naar aanbieders voor tv, internet en eventueel telefoon. Ook hier bestaan handige vergelijkingstools voor.

Een begroting maken

Zeker als je net op jezelf gaat wonen, kan het handig zijn om een begroting te maken. Zo weet je precies wat je uitgeeft of uit denkt te gaan geven. Schrijf bijvoorbeeld op wat je maandelijks aan de huur, verzekeringen en andere vaste lasten kwijt bent. Het kan ook handig zijn om van te voren uit te rekenen hoeveel geld je wekelijks kwijt wilt zijn aan boodschappen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.