26 september 2021

Mijn Rookmelder

En nog een WordPress site

Waar moet je op letten als je een brandblusser koopt?

2 min read

Het kopen van een brandblusser lijkt in eerste instantie vrij eenvoudig, maar hier komt meer bij kijken dan men vaak denkt. Om deze reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij een aantal factoren waar we op moet letten als men besluit om een brandblusser aan te schaffen. 

Verschillende blusmiddelen

Veel mensen denken dat voor elke type brandt hetzelfde blusmiddel gebruikt dient te worden, maar dit is niet het geval. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een poederblusser. De poederblusser heeft een hoge bluscapaciteit en wordt voornamelijk gebruikt in situaties waarbij vaste stoffen en vloeistoffen geblust dienen te worden. Naast een poederblusser kun je ook kiezen voor een schuimblusser. Het grote voordeel van een poederblusser ten opzichte van een schuimblusser, is dat er minder troep vrijkomt.

Denk ook goed aan de ruimte

Een brandblusser neemt ruimte in beslag en daarom is het verstandig om rekening te houden met de ruimte. Ze zijn beschikbaar in diverse soorten en maten en daarom is het slim om na te gaan welk formaat in jouw geval het meest geschikt is. Daarnaast is het handig om door middel van stickers te vermelden waar de poeder- of schuimblussers in het gebouw zich bevinden. Op deze manier kan er in geval van nood snel gehandeld worden.

De houdbaarheid

De blussers gaan over het algemeen twintig jaar mee. Het is echter belangrijk om de apparaten jaarlijks te laten controleren door een expert. Op deze manier weet je zeker dat je in geval van nood over een goede blusser beschikt. Er zijn diverse spelers op de markt die de blussers controleren. Het advies is dan ook om een van deze partijen in te schakelen. Je wilt er immers voor zorgen dat de werkomgeving zo veilig mogelijk is en een poeder- of schuimblusser kan hierbij niet ontbreken.